Makovec s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 80 g Kandované ovoce
  • 30 g Tuk
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 25 g Citronová kůra
  • 15 g Skořice mletá
  • 10 g Hřebíček
  • 240 g Mák mletý
  • 45 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 450 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 886.8 mg
  • Vláknina 16149 mg
  • Vitamín A 16149 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené a vychladlé brambory rozšťoucháme, přidáme žloutky, cukr, mléko, strouhanou citronovou kůru, pokrájené kandované ovoce, mouku, mletý mák, skořici, mletý hřebíček, promícháme a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Plech pomažeme tukem, rozprostřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi 45 minut.

  • 3

    Plech vyjmeme z trouby, makovec necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a naporcujeme.

  • 4

    Můžeme podávat.

Komentáře k receptu