Bujonové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 171 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 654 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 6.3 mg
 - Draslík 1316.3 mg
 - Vláknina 10125.9 mg
 - Vitamín A 10125.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Přidáme na nudličky nakrájený pórek, kmín a nasekanou celerovou nať. Vše uvaříme hodně doměkka.
 - 
                                3
Podáváme se zbylým vývarem, povrch posypeme nasekanou pažitkou.
 - 
                                4
Bujonové brambory jsou vhodnou přílohou k vařenému hovězímu masu.