Zeleninové rösti se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 140.2 mg
 - Draslík 655.1 mg
 - Vláknina 8194.8 mg
 - Vitamín A 8194.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a necháme okapat na sítu.
 - 
                                2
Papriku nakrájíme na plátky, cibulku na kroužky. Brambory vymačkáme a smícháme s paprikou, cibulkou, vejci a škrobem, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Na pánvi na rozehřátém oleji po částech opékáme bramborovou směs (pečeme placičky). Opečené rösti navrstvíme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví.