Pepřová francouzská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Karotka
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 40 g Jíška instantní
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 15 g Pepř 4 barev
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 225.5 mg
  • Vláknina 4363.8 mg
  • Vitamín A 4363.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli s karotkou pokrájíme na malé kostičky, petrželku posekáme najemno.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou zeleninu, přidáme bobkový list a tymián. Vše krátce orestujeme asi 3 minuty. Podlijeme octem a vaříme 30 minut, aby se část octa odpařila. Přilijeme oba vývary a podle chuti osolíme. Přidáme kuličky různého pepře a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut.

  • 3

    Omáčku přecedíme přes jemné sítko a vmícháme do ní lžíci másla. Výbornou chuť získáme přidáním 200 ml vypečené šťávy z masa, pro které je omáčka určena.

Komentáře k receptu