Tetina polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Skopová krkovička
  • 200 g Ječné kroupy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Karotka
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Petržel - nať
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 298.9 mg
  • Vláknina 4621.4 mg
  • Vitamín A 4621.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme skopovou krkovičku, osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme celkem asi dvě hodiny. Asi po hodině přidáme do vývaru kroupy, karotku, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list a část petrželové nati.

  • 2

    Po uvaření vývar scedíme, maso obereme od kosti, nakrájíme a vrátíme zpátky do vývaru. Zpátky vrátíme i kroupy a pokrájenou karotku. Posypeme posekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu