Polévka s krupicovými nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Pšeničná krupice
  • 10 g Pažitka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 954 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 1027.2 mg
  • Vláknina 1595.3 mg
  • Vitamín A 1595.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme se špetkou soli a muškátu do pěny, přidáme vejce a mícháme, dokud se vejce nespojí s máslem. Přidáme krupici a vzniklou hmotu necháme chvilku bobtnat.

  • 2

    Pomocí kávové lžičky vykrajujeme nočky, které na pomaštěném talíři necháme v chladu asi 5 minut odpočinout.

  • 3

    Nočky vaříme zvolna v osolené vodě pod poklicí asi 10 minut. Potom přilijeme 1/8 l studené vody a ještě 10 minut necháme táhnout.

  • 4

    Hotové nočky vložíme do horkého vývaru a polévku posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu