Alpské brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Cibule - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 1239.1 mg
  • Vláknina 16596.2 mg
  • Vitamín A 16596.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce s kmínem téměř doměkka.

  • 2

    Prochladlé brambory oloupeme a nákrájíme na plátky.

  • 3

    Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme v hlubší pánvi na oleji do sklovita.

  • 4

    Přidáme brambory, sůl a pepř a opečeme je za stálého obracení asi 10 minut do křupava.

  • 5

    Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 6

    Pánev s bramborami stáhneme z ohně a přidáme strouhaný sýr, kmín, majoránku a sekanou pažitku.

  • 7

    Vše promícháme a hned podáváme.

Komentáře k receptu