Polévka s játrovou rýží
Suroviny
- 100 g Játra hovězí
 - 40 g Tuk
 - 10 g Petržel - nať
 - 10 g Pažitka
 - 50 g Hovězí slezina
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Vývar z hovězích kostí
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 999 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 180.5 mg
 - Draslík 1256.8 mg
 - Vláknina 2372.3 mg
 - Vitamín A 2372.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme nasekanou petržel.
 - 
                                2
Játra umeleme, slezinu oškrábeme, přidáme žemle namočené v mléce a protřené sítem, pepř, sůl, utřený česnek a majoránku. Vše dobře promícháme. Nakonec přidáme vejce a mouku.
 - 
                                3
Hovězí vývar uvedeme do varu, játrovou směs protlačíme přes struhadlo do polévky a na mírném ohni povaříme 4-6 minut.
 - 
                                4
Hotovou polévku posypeme najemno nasekanou pažitkou.