Vejce po dijonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 525.2 mg
 - Draslík 386.5 mg
 - Vláknina 1259.8 mg
 - Vitamín A 1259.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno necháme vařit s pokrájenou šalotkou a estragonem. Necháme vyvařit na polovinu objemu.
 - 
                                2
Vejce 4 minuty povaříme, poté odstavíme a necháme v teple.
 - 
                                3
Ke svařenému vínu přidáme zakysanou smetanu, opět necháme vyvařit na polovinu objemu. Poté odstavíme a vyšleháme v hustou omáčku.
 - 
                                4
Postupně přidáme kousky másla a hořčici, dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
 - 
                                5
Hotovou omáčku přelijeme na talířky, navrch dáme rozpůlená vejce a posypeme pokrájeným estragonem.