Strnadi na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 722 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 650.1 mg
 - Vláknina 16133.3 mg
 - Vitamín A 16133.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Strnady pečlivě vykucháme, omyjeme a potřeme částí másla.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme na plátky pokrájené žampiony, vyskládáme do pekáčku ptáky, osolíme a vložíme na dvě minuty do trouby. Maso potřeme máslem z pekáčku, podlijeme vínem Madeira, troškou vývaru a dopečeme.
 - 
                                3
Podáváme s opečenými bramborami.