Strnadi na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Strnad
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Brambory pečené
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 650.1 mg
  • Vláknina 16133.3 mg
  • Vitamín A 16133.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Strnady pečlivě vykucháme, omyjeme a potřeme částí másla.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, přisypeme na plátky pokrájené žampiony, vyskládáme do pekáčku ptáky, osolíme a vložíme na dvě minuty do trouby. Maso potřeme máslem z pekáčku, podlijeme vínem Madeira, troškou vývaru a dopečeme.

  • 3

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu