Králík v myslivecké omáčce
Suroviny
- 20 g Anglická slanina
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Petržel - nať
 - 125 g Žampiony čerstvé
 - 120 g Šalotka
 - 50 g Cibule perlová
 - 800 g Králík
 - 40 ml Olej olivový
 - 150 ml Víno bílé
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 70 ml Malinová pálenka
 - 30 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 815 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 187.4 mg
 - Draslík 856.2 mg
 - Vláknina 1551 mg
 - Vitamín A 1551 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso naporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a osmahneme na polovině rozpáleného oleje s máslem. Osmažené maso vyjmeme, do hrnce přilijeme zbytek oleje, přidáme zbylé máslo.
 - 
                                2
Žampiony pokrájíme na plátky a dáme smažit do hrnce, přidáme rozkrájenou šalotku, zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Do hrnce vrátíme maso, přilijeme pálenku, víno, přidáme bylinky, protlak a rozetřený česnek.
 - 
                                3
Vše zalijeme vývarem tak, aby maso bylo ponořené.
 - 
                                4
Přivedeme k varu, zakryjeme a necháme péct při 220°C po dobu 30 minut.
 - 
                                5
Vsypeme pokrájenou slaninu a perlovou cibuli, poté pečeme ještě 30 minut.
 - 
                                6
Servírujeme posypané sekanou petrželí.