Holoubata na hříbkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 50 g Chléb konzumní
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 6 g Petržel - nať
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 75 g Prejt
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Holoubata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 217.7 mg
  • Draslík 761.3 mg
  • Vláknina 2983 mg
  • Vitamín A 2983 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata omyjeme, vykucháme. Odřízneme volata, uschováme játra a srdce.

  • 2

    Polovinu cibule osmahneme na 30 g másla a 12 ml oleje.

  • 3

    Přidáme vnitřnosti a volata, podlijeme vínem a dusíme 10 minut.

  • 4

    Osmažené maso pokrájíme, smícháme s chlebovou střídkou namočenou v mléce, nastrouhaným sýrem, vejcem, prejtem a sekanou petrželí.

  • 5

    Osolíme a opepříme.

  • 6

    Nádivkou naplníme holoubata a sešijeme nití, aby nádivka nevytekla.

  • 7

    Rozpálíme zbytek másla a oleje, osmahneme na něm zbylou cibuli a přidáme plněná holoubata.

  • 8

    Podlijeme vývarem, který necháme postupně odpařit. Přisypeme pokrájené houby a šalvěj, osolíme a opepříme a přiklopené dusíme 30 minut.

  • 9

    Servírujeme horké.

Komentáře k receptu