Alsaský koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 160 g Zakysaná smetana
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 497 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 30.9 mg
  • Draslík 266.2 mg
  • Vláknina 5226.5 mg
  • Vitamín A 5226.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Následně ho vyválíme na plech a nezapomeneme vytvořit nízký okraj z těsta.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a i s cibulí podusíme na pánvi.

  • 3

    Zakysanou smetanu smícháme s mlékem a přidáme špetku soli a pepře. Přidáme cibuli se slaninou a vše rovnoměrně rozdělíme na těsto.

  • 4

    Koláč pak pečeme na 200 stupňů cca 30 minut.

Komentáře k receptu