Skopové ze skotska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 750 g Skopová kýta
  • 5 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 ml Vývar z hovězích kostí
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 832 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 33.2 mg
  • Draslík 499.7 mg
  • Vláknina 444 mg
  • Vitamín A 444 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Potom na tuku zprudka osmažíme po všech stranách. Zakryjeme pokličkou a dále dusíme 30 minut. Hotové maso vyndáme a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočinout. Šťávu zředíme trochou vývaru, přecedíme a podle potřeby osolíme, přidáme podušený česnek. Vhodným doplňkem je čerstvé máslo.

Komentáře k receptu