Doktorská šunka
Suroviny
- 400 g Šunka dušená
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel kudrnka
 - 4 g Cukr krupice
 - 30 ml Olej olivový
 - 20 ml Protlak rajčatový
 - 2 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 dl Víno bílé
 - 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 74.5 mg
 - Draslík 168.5 mg
 - Vláknina 2795 mg
 - Vitamín A 2795 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze šunky nakrájíme 8 plátků, které opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, přidáme jemně nakrájenou cibuli a opečeme dozlatova. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme vínem, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a protlak, lžičku cukru, vše promícháme a 10 minut povaříme. Nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem.
 - 
                                2
Plátky šunky podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou.