Sýrové smaženky z ementálu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 250 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 20 ml Víno bílé
  • 20 ml Griotka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 plátek Chléb toastový
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 178.9 mg
  • Draslík 280.2 mg
  • Vláknina 8120 mg
  • Vitamín A 8120 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme žloutky s vínem a třešňovicí, přidáme nastrouhaný ementál a sůl. Vymícháme dohladka a zapracujeme sníh z bílků. Ve směsi bohatě obalíme plátky toastového chleba a osmažíme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Podáváme ozdobené kolečky rajčat.

Komentáře k receptu