Brambory se slaninou a sušenými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1489 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 66 mg
 - Draslík 1056.9 mg
 - Vláknina 18375 mg
 - Vitamín A 18375 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušená jablka zalijeme teplou vodou a necháme přes noc namočit. Druhý den přidáme slaninu v celku a hodinu povaříme zakryté na mírném ohni. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a v půlce vaření přidáme k jablkům a slanině a společně uvaříme doměkka. Slaninu vyjmeme a nakrájíme na plátky, vodu slijeme, brambory s jablky protřeseme, osolíme a poklademe plátky másla.
 - 
                                2
Rozdělíme na talíře a na ně navršíme plátky slaniny.