Schafenský vepřový kotlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 100 g Celer bulvový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 6 g Majoránka
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 800 g Vepřová plec
  • 4 g Tymián sušený
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 1 ks Cibule
  • 7 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 1078 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 101.1 mg
  • Draslík 946.2 mg
  • Vláknina 10107.7 mg
  • Vitamín A 10107.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájené na kostky zprudka opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Vyjmeme a na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nahrubo nastrouhaný celer a mrkev, zelené fazolky pokrájené na kusy a proužky zelí. Vrátíme zpět maso, okořeníme majoránkou, tymiánem a pepřem, osolíme, podlijeme vývarem a zakryté dusíme na mírném ohni 30 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme brambory, které přidáme k pokrmu a společně dodusíme dalších 30 minut. Hotové posypeme nasekanou petrželkou a kolečky pórku.

Komentáře k receptu