Mrkev z jihozápadní Francie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mrkev kořen
  • 30 g Cibulka jarní
  • 70 ml Olej olivový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 305 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 22.8 mg
  • Vláknina 7960.8 mg
  • Vitamín A 7960.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na tenké nudličky. Vložíme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávou, posypeme cukrem a promícháme. Přidáme drobně nasekanou jarní cibulku, a to jak zelenou, tak spodní bílou část. Všechny suroviny dobře promícháme. Nakonec do salátu přilijeme olej, ocet, podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a ještě jednou promícháme.

  • 2

    Hotový salát naporcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu