Květákový krém Dubarry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 132.6 mg
 - Draslík 523.2 mg
 - Vláknina 6242.6 mg
 - Vitamín A 6242.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 776.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou bramboru nakrájíme na kostičky. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
 - 
                                2
V hrnci smícháme mléko a masový vývar, přidáme květák a bramboru. Zvolna doměkka vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Květák rozmixujeme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a ochutíme citrónovou šťávou.
 - 
                                4
Dobře rozšleháme smetanu a žloutek a touto směsí zahustíme krém. Již nevaříme, pouze prohřejeme. Krém podáváme zdobený kerblíkovými lístky.