Anglická omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 456 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 28 mg
 - Draslík 133.6 mg
 - Vláknina 669.5 mg
 - Vitamín A 669.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z 30g másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a za stálého míchání povaříme.
 - 
                                2
Potom přidáme očištěné, nakrájené žampiony zakapané citronovou šťávou, osolíme a zvolna vaříme za stálého míchání na mírném ohni 30 minut.
 - 
                                3
Hotovou omáčku procedíme, přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme a zjemníme zbylým máslem a smetanou.
 - 
                                4
Omáčku podáváme k rybám.