Gratinované kuře s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • 2 polévková lžíce Sýr Gouda 45%
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Bešamel
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 200.6 mg
  • Draslík 737.1 mg
  • Vláknina 957.7 mg
  • Vitamín A 957.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka a po vychladnutí nakrájíme na malé kostičky. Vložíme je do misky, přidáme hrášek, jemně nasekanou šalotku a petrželku, bešamel, vejce, špetku muškátu a pepř. Podle chuti osolíme, přilijeme smetanu a vše dobře promícháme.

  • 2

    Směsí naplníme 4 máslem vymazané zapékací misky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a v rozpálené troubě pokrm zapečeme asi 15 minut.

  • 3

    Podáváme v zapékacích miskách.

Komentáře k receptu