Gratinovaný losos po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Losos - filety
  • 100 g Mozzarella
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Bešamel
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 719.8 mg
  • Vláknina 2591 mg
  • Vitamín A 2591 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu chvíli odležet. Potom filety opečeme na rozpáleném másle dozlatova a urovnáme do zapékací mísy.

  • 2

    Bešamel smícháme s pepřem, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Přelijeme jím jednotlivé porce a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod rozpáleným grilem.

  • 3

    Podáváme s dušenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu