Hruškový koláč s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1640 g Kompot hruškový
  • 800 g Kompot ananasový
  • 45 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 56.8 mg
  • Draslík 195.3 mg
  • Vláknina 8027 mg
  • Vitamín A 8027 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompot z půlených hrušek necháme okapat, 400 ml šťávy si odložíme stranou. Půlky hrušek nakrájíme na tenké plátky. Ananas necháme okapat.

  • 2

    V hrnci smícháme kukuřičnou moučku maizenu, muškátový oříšek, skořici a šťávu z hrušek. Zahříváme až se směs začne vařit a houstnout. Stáhneme z plotny a přidáme hrušky a ananas.

  • 3

    Do zapékací formy 23 x 23 cm vlijeme směs, pokryjeme kousky másla a necháme náplň vychladnout při pokojové teplotě asi 30 minut.

  • 4

    Smícháme mouku se solí, vetřeme máslo a vytvoříme drobenku, přidáme tři lžíce studené vody a vytvoříme vláčné těsto.

  • 5

    Vyválíme plát o síle 3 mm do tvaru formy, přesahující formu o 2,5 cm, těstem pokryjeme náplň. Přesahující těsto založíme dospodu a vytvoříme zvýšený okraj. Do povrchu prořízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 6

    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 25-30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.

Komentáře k receptu