Hruškový koláč s ananasem
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 1640 g Kompot hruškový
 - 800 g Kompot ananasový
 - 45 g Máslo čerstvé
 - 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 56.8 mg
 - Draslík 195.3 mg
 - Vláknina 8027 mg
 - Vitamín A 8027 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kompot z půlených hrušek necháme okapat, 400 ml šťávy si odložíme stranou. Půlky hrušek nakrájíme na tenké plátky. Ananas necháme okapat.
 - 
                                2
V hrnci smícháme kukuřičnou moučku maizenu, muškátový oříšek, skořici a šťávu z hrušek. Zahříváme až se směs začne vařit a houstnout. Stáhneme z plotny a přidáme hrušky a ananas.
 - 
                                3
Do zapékací formy 23 x 23 cm vlijeme směs, pokryjeme kousky másla a necháme náplň vychladnout při pokojové teplotě asi 30 minut.
 - 
                                4
Smícháme mouku se solí, vetřeme máslo a vytvoříme drobenku, přidáme tři lžíce studené vody a vytvoříme vláčné těsto.
 - 
                                5
Vyválíme plát o síle 3 mm do tvaru formy, přesahující formu o 2,5 cm, těstem pokryjeme náplň. Přesahující těsto založíme dospodu a vytvoříme zvýšený okraj. Do povrchu prořízneme několik otvorů, aby mohla unikat pára. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
 - 
                                6
Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 25-30 minut. Hotový koláč necháme vychladnout.