Koláč s čokoládovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 500 g Tvaroh jemný
  • 50 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 400 g Mléko zahuštěné slazené
  • 175 g Sušenky Club - máslové
  • 250 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 163.6 mg
  • Draslík 41.9 mg
  • Vláknina 2218.1 mg
  • Vitamín A 2218.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslové sušenky dáme do sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobky. V mělké zapékací formě o průměru 20-23 cm smícháme drobky sušenky s máslem a upěchujeme na dno a stěny formy.

  • 2

    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8 minut, potom necháme koláč ve formě vychladnout.

  • 3

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Tvaroh vyšleháme se salkem, přidáme čokoládu a šleháme až je směs hladká. Směs nalijeme na korpus koláče a dáme do lednice. Nejlépe přes noc.

  • 4

    Koláč ozdobíme svitky kandované pomerančové kůry.

Komentáře k receptu