Drobenkový koláč s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 196.4 mg
 - Draslík 99.9 mg
 - Vláknina 6701.2 mg
 - Vitamín A 6701.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na sypkou náplň promícháme cukr se skořicí. V misce promícháme metlou žloutky a smetanu, až se dobře spojí, zakryjeme a dáme do lednice.
 - 
                                2
Mouku smícháme s cukrem, solí, kousky másla a hněteme, až bude směs jako drobenka. Rukou směs upěchujeme ke dnu a stěnám zapékací formy o průměru 25 cm.
 - 
                                3
Půlky hrušek z kompotu necháme okapat, osušíme a nakrájíme na plátky. Volně je rozložíme do formy a posypeme sypkou náplní. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 5 minut, až se cukr rozpustí, potom ho zalijeme smetanou se žloutky. Pečeme ještě asi 30 minut, až je povrch koláče zlatavý. Podáváme teplý nebo studený.