Křehké sněhové vločky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 26.6 mg
 - Draslík 7.3 mg
 - Vláknina 787.5 mg
 - Vitamín A 787.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr smícháme s vejci, moukou a mlékem. Třeme, až se vytvoří pevné těsto. Zabalíme a dáme do lednice přibližně na 2 hodiny.
 - 
                                2
Těsto rozdělíme na 32 kusů. Válečkem rozválíme 16 kousků na kruhové placky o průměru 13,5 cm. Necháme zcela oschnout, každou placku přehneme na polovinu, oschlou částí k sobě, přeložíme na čtvrtku, pak na osminu. Ostrým nožem nebo nůžkami vykrájíme vzorky na okrajích těsta. Vločky rozbalíme a necháme ležet při pokojové teplotě. Takto zpracujeme všechno těsto.
 - 
                                3
Vločky smažíme v rozpáleném oleji ve fritovacím hrnci nebo na pánvi, každou asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a vychladnout. Takto usmažíme i zbytek vloček. Uchováme v uzavřené nádobě, těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem.