Zmrzlina z černého rybízu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Černý rybíz
  • 3 polévková lžíce Likér rybízový
  • 3 polévková lžíce Sirup rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 163.9 mg
  • Draslík 39.2 mg
  • Vláknina 175.5 mg
  • Vitamín A 175.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vše spojíme. Přidáme tuhou šlehačku a promícháme s likérem z černého rybízu a sirupu z černého rybízu.

  • 2

    Směs přendáme do plastové nádoby a dáme přes noc do mrazáku.

  • 3

    Servírujeme v miskách ozdobené černým rybízem.

Komentáře k receptu