Petrželová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 901 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 92.2 mg
 - Draslík 117.6 mg
 - Vláknina 2025 mg
 - Vitamín A 2025 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 160.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a oběma vývary, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut.
 - 
                                2
Odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme do omáčky 250 gramů čerstvého másla.
 - 
                                3
V rendlíku povaříme 5 minut listy z petržele a scedíme. Odvar z listů přimícháme do omáčky. Nakonec vmícháme posekanou petrželku kudrnku.
 - 
                                4
Omáčka je vhodná k telecímu masu.