Petrželová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 805 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 901 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 92.2 mg
  • Draslík 117.6 mg
  • Vláknina 2025 mg
  • Vitamín A 2025 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 160.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme 50 gramů másla, zasypeme moukou a krátce orestujeme. Podlijeme mlékem a oběma vývary, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Odstavíme z ohně a teprve nyní vmícháme do omáčky 250 gramů čerstvého másla.

  • 3

    V rendlíku povaříme 5 minut listy z petržele a scedíme. Odvar z listů přimícháme do omáčky. Nakonec vmícháme posekanou petrželku kudrnku.

  • 4

    Omáčka je vhodná k telecímu masu.

Komentáře k receptu