Yorkshirská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Jíška instantní
  • 50 g Pomerančová kůra
  • 400 ml Víno portské
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Želé rybízové
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 216.8 mg
  • Vláknina 2756.9 mg
  • Vitamín A 2756.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku nalijeme portské víno a přidáme pomerančovou kůru, kterou jsme nakrájeli na malé nudličky. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomerančovou kůru vyndáme a necháme okapat.

  • 2

    Do vína přilijeme vývar, přidáme rybízové želé, ochutíme pepřem a skořicí. Omáčku zahustíme jíškou a necháme pár minut povařit.

  • 3

    Odstavíme z ohně a přecedíme na jemném sítku. Nakonec vložíme do omáčky nudličky z pomerančové kůry.

  • 4

    Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.

Komentáře k receptu