Sušená treska s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Petržel - nať
  • 500 g Treska aljašská
  • 60 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 614.9 mg
  • Vláknina 1110 mg
  • Vitamín A 1110 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenou tresku vykostíme nakrájíme přibližně stejné kousky a osušíme. Petrželku nasekáme. V hlubokém talíři smíchám 4 lžíce oleje s trochou citronové šťávy. Ve směsi necháme asi 1 hodinu marinovat porce sušené tresky a občas je otočíme. Potom je vyjmeme.

  • 2

    Rozehrejeme pánev kousky tresky v ní necháme asi 30 minut dusit. Občas je obracíme a zaléváme marinádou. Potom je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Po vychladnutí je pokrájíme na proužky.

  • 3

    Do mísy nalijeme šťávu z 1 citronu a zbytek oleje, přidáme nasekanou petržel a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Pokrájenou tresku rozložíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu