Waleský toast rarebit

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 225 g Sýr Čedar
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 polévková lžíce Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 polévková lžíce Hořčice v prášku
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 66.6 mg
  • Draslík 220.6 mg
  • Vláknina 8160 mg
  • Vitamín A 8160 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíce chleba grilujeme po obou stranách v troubě pod silně rozpáleným grilem dozlatova. Vyjmeme na plech.

  • 2

    V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný sýr, hořčici v prášku a přilijeme pivo. Vše mícháme, aby vznikl hladký krém.

  • 3

    Topinky na plechu potřeme krémem, pokapeme worcesterem a vložíme do trouby pod gril. Když sýr na povrchu zezlátne, chleby vyjmeme a rozkrojíme na poloviny.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu