Anglický letní pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 413.1 mg
 - Vláknina 16108.3 mg
 - Vitamín A 16108.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nádobu nebo misku o objemu 900ml vyložíme krajíčky toastového chleba. Nejdřív pokryjeme dno a pokračujeme okolo, aby se krajíčky překrývaly.
 - 
                                2
Očištěný rybíz chvíli povaříme s cukrem, aby pustil šťávu. Přisypeme ostatní omyté ovoce a povaříme 1 minutu.
 - 
                                3
Šťávou z ovoce zakapeme chléb, vložíme ovoce a dobře vmáčkneme na chleba. Navrch položíme chéb tak, aby bylo ovoce zakryté. Vše zakapeme zbylou ovocnou šťávou, nádobu postavíme do větší mísy, přetáhneme fólií a zatížíme talířkem s těžším závažím. Necháme do druhého dne vychladit.
 - 
                                4
Pudink vyklopíme z nádoby a podáváme. Můžeme doplnit zmrzlinou nebo šlehačkou.