Povidlový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 175 g Mouka pšeničná hrubá
  • 125 g Tuk
  • 125 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Povidla švestková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 72 mg
  • Vláknina 1697.6 mg
  • Vitamín A 1697.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu vymažeme tukem, na dno rozprostřeme džem. Tuk, cukr a vejce našleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a podle potřeby promícháme s mlékem na polohusté těsto.

  • 2

    Směs nalijeme do formy, uhladíme povrch, uzavřeme víkem.

  • 3

    Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, sahající do poloviny formy. Přikryjeme, vaříme přibližně 1 1/2 hodiny, podle potřeby doplňujeme vodu. Potom převrátíme pudink na nahřátý talíř a podáváme.

Komentáře k receptu