Jehněčí kotlety na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 106 mg
 - Draslík 535 mg
 - Vláknina 1700 mg
 - Vitamín A 1700 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a na krajích nařízneme. Naskládáme je na sebe do mísy proložené nakrájenou cibulí, a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odležet.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme část másla a kotlety na něm z jedné strany prudce opečeme. Na horní strany dáme kousek másla, kotlety obrátíme a pečeme z druhé strany. Pak oheň zmírníme a pomalu je dopékáme doměkka.
 - 
                                3
Kotlety pečeme i s cibulí, ve které jsme je marinovali.