Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 389.2 mg
 - Vláknina 2508.8 mg
 - Vitamín A 2508.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme s pepřem a solí.
 - 
                                2
Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme ochuceným česnekem.
 - 
                                3
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je mírně rozmačkáme a smícháme s cukrem a jemně nasekanou petrželkou.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je přendáme do vymazané zapékací mísy, přidáme k nim připravenou borůvkovou směs, přilijeme trochu vody a pečeme v středně vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kotlety několikrát přelijeme výpekem v zapékací míse.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo malé karotky, uvařené v páře.