Vepřové kotlety s borůvkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Borůvky
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.07 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 69 mg
  • Draslík 389.2 mg
  • Vláknina 2508.8 mg
  • Vitamín A 2508.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme s pepřem a solí.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme a potřeme ochuceným česnekem.

  • 3

    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak je mírně rozmačkáme a smícháme s cukrem a jemně nasekanou petrželkou.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety na něm prudce osmažíme z obou stran. Pak je přendáme do vymazané zapékací mísy, přidáme k nim připravenou borůvkovou směs, přilijeme trochu vody a pečeme v středně vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kotlety několikrát přelijeme výpekem v zapékací míse.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo malé karotky, uvařené v páře.

Komentáře k receptu