Skotské tousty s vejci, ančovičkami a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 829 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 521.7 mg
 - Draslík 225.5 mg
 - Vláknina 4766.3 mg
 - Vitamín A 4766.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ančovičky vyklepneme z konzervy, 4 kusy necháme stranou na ozdobení, zbytek opláchneme a nasekáme nadrobno. Do misky dáme 30 g másla, přidáme nasekané ančovičky a utřeme do hladka.
 - 
                                2
Krajíce chleba opečeme nasucho a ponecháme v teple.
 - 
                                3
V rendlíku rozehřejeme 25 g másla, vejce rozšleháme vidličkou se žloutky a smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na rozehřáté máslo. Necháme prohřát, aby vejce ztuhla.
 - 
                                4
Tousty potřeme máslem utřeným s ančovičkami, navrch rozložíme vaječnou směs. Ozdobíme podélně rozkrojenými zbylými ančovičkami a rozpůlenými olivami.