Anglický perník s černým pivem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 300 g Med včelí
 - 200 g Cukr třtinový
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
 - 300 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Soda jedlá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 86.3 mg
 - Draslík 108.9 mg
 - Vláknina 2286.7 mg
 - Vitamín A 2286.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrolu dáme máslo, med, tmavý cukr, zázvor, skořici, hřebíček a přilijeme černé pivo. Při nízké teplotě necháme vše rozpustit. Kastrol odstavíme z plotny.
 - 
                                2
Do směsi vmícháme mouku s jedlou sodou a zamícháme. Do těsta nakonec vmícháme vejce rozšlehaná se smetanou.
 - 
                                3
Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
 - 
                                4
Upečený perník po vychladnutí krájíme na kostky.