Růžová poleva z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 191.1 mg
 - Vláknina 3275.3 mg
 - Vitamín A 3275.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou malou červenou řepu oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do čistého plátna. Pak z nastrouhané řepy vymačkáme šťávu. (Použijeme jen jednu lžíci, zbytek vypijeme.)
 - 
                                2
Příprava růžové polevy: 100g moučkového cukru prosijeme do mísy. Přidáme 1 lžíci šťávy z červené řepy, 2 lžíce citronové šťávy a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Vše vyšleháme metličkou do hladké polevy.
 - 
                                3
Polevou zdobíme různé dezerty a krémy.