Grilované sardinky a rajčata s bylinkovým dresinkem
Suroviny
- 50 g Fazolové lusky zelené
 - 3 kávová lžička Petržel - nať
 - 3 kávová lžička Majoránka čerstvá
 - 4 ks Sardinka obecná
 - 3 ks Šalotka
 - 1 ks Citron
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Okurka salátová
 - 4 ks Rajčata Cherry
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 4 polévková lžíce kokosový olej
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 149 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 777.4 mg
 - Vláknina 2866 mg
 - Vitamín A 2866 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si dresink. Šalotky nasekáme na jemno a necháme je chvíli marinovat ve vinném octu. Mezitím si nasekáme majoránku i petrželku.
 - 
                                2
Papriku nakrájíme na tenké nudličky. Vmícháme k ní na půlkolečka nakrájenou okurku, olivový olej, rybí omáčku a citronovou šťávu. Šalotky vyjmeme z octa a spolu s bylinkami je přimícháme do salátu.
 - 
                                3
Fazolky povaříme 4 minuty – poté je ihned zchladíme. Po vychladnutí je přidáme k salátu.
 - 
                                4
Cherry rajčata přepůlíme a přidáme je do salátu.
 - 
                                5
Sardinky opečeme na kokosovém oleji 4 minuty z každé strany.
 - 
                                6
Sardinky podáváme s připraveným salátem.