Šalotky na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Šalotka
  • 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 286.8 mg
  • Vláknina 275 mg
  • Vitamín A 275 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky oloupeme a podélně rozpůlíme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 3

    Máslo rozpustíme v malé pánvi. Když se máslo lehce rozvoní, přelijeme ho přes šalotky a posypeme nasekaným tymiánem, cukrem a solí. Vše dáme na pečící plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut.

  • 4

    Podle chuti opepříme.

  • 5

    Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu