Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů
Suroviny
- 180 ml Pomerančová šťáva
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Pomeranče
 - 8 ks Jehněčí kotlety
 - 5 ks Ančovičky konzervované
 - 1 hrst Olivy černé
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Petržel - nať
 - 1 špetka Rozmarýn čerstvý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2445 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 148 g
 - Sodík 9333 mg
 - Bílkoviny 217 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 719.3 mg
 - Draslík 4605 mg
 - Vláknina 22887.6 mg
 - Vitamín A 22887.6 mg
 - Vitamín B6 3.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 281.8 mg
 - Vitamín E 7.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jehněčí kotlety potřeme olejem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na nepřilnavé pánvi.
 - 
                                2
Přendáme do zapékací nádoby nebo pekáče, vymazaného olejem. Smícháme suroviny na omáčku: nastrouhané kůry z pomeranče a citronu, olivy, pomerančová a citrónová šťáva, prolisovaný česnek a nasekaná filátka ančoviček.
 - 
                                3
Zalijeme připravené kotlety a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Podlíváme výpekem. Podáváme posypané bylinkami, jako přílohu podáváme květákové pyré.