Špenátový koláč s knäckenbroty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 381 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 170.2 mg
 - Draslík 748.1 mg
 - Vláknina 5948.3 mg
 - Vitamín A 5948.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.1 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravím náplň: špenát omyjeme a zbavíme ho tvrdých stopek. Vymačkáme přebytečnou vodu a dvě minuty podusíme. Odstavíme, a až směs trochu vychládne, přidáme 3 vejce a fetu (místo fety můžeme použít i cottage sýr pro odlehčení pokrmu). Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
 - 
                                2
Nyní si připravíme krustu – 4 kusů knäckenbrotu namočíme do mléka, aby změkly. Naskládáme je na spodek zapékací mísy o velikosti 30 cm. Nahoru nalijeme špenátovou směs. Nahoru dáme zbylé knäckenbroty taktéž namočené v mléce.
 - 
                                3
Do zbylého mléka zašleháme zbylá vejce a přelijeme to přes koláč.
 - 
                                4
Pečeme 45 minut na 180 °C.