Piperada

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 150 g Šunka dušená
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 279.3 mg
  • Draslík 449.5 mg
  • Vláknina 3060.8 mg
  • Vitamín A 3060.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střídku žemle zvlhčíme mlékem a vymačkáme.

  • 2

    Na pánvi osmažíme šunku a necháme ji na teplém místě. Na téže pánvi rozpustíme na mírném ohni sádlo, přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a očištěné papriky nakrájené na nudličky. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka.

  • 3

    Ušlehaná vejce smícháme s vymačkanou žemlí a přidáme k zelenině. Zamícháme a necháme dopéci. Přendáme na nahřátou mísu, obložíme opečenou šunkou a podáváme ozdobené snítkou petrželky.

Komentáře k receptu