Niceský salát
Suroviny
- 150 g Rajčata
- 250 g Tuňák v oleji
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 150 g Olivy černé
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Ančovičky konzervované
- 200 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 4 ks Brambory
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 55 g
- Sodík 2083 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 190.2 mg
- Draslík 867.1 mg
- Vláknina 10495.6 mg
- Vitamín A 10495.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, osušíme je a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, zakapeme olivovým olejem a promícháme. 
- 
                                2V osolené vodě vaříme 3 minuty očištěné fazolky, osušíme je, prolijeme proudem studené vody a odložíme stranou. 
- 
                                3Připravíme zálivku: do mísy vložíme prolisovaný česnek, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše šleháme do hladka. Pozvolna přiléváme olivový olej (125 ml) a dále šleháme. 
- 
                                4Na dno talíře upravíme omyté zelné listy, položíme na ně brambory, fazolky, tuňáka rozděleného na kousky, rozpůlená rajčátka, olivy a kapary. Vše přelijeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky vařených vajec a ančovičkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        