Vepřové maso s klobásami a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 400 g Klobása Dunajská
  • 600 g Kachní prsa
  • 80 ml Protlak rajčatový
  • 80 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 1.5 šálek Strouhanka
  • 3.5 šálek Fazole bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1037 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 167.4 mg
  • Draslík 1272.7 mg
  • Vláknina 19373.7 mg
  • Vitamín A 19373.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3621.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme ve vodě přes noc nabobtnat. Scedíme a dáme do kastrolu, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Poté je scedíme. Vepřové maso nakrájíme, kůži odstraníme, kachní prsa rozdělíme na poloviny. Na 40 ml oleje opečeme vepřové z obou stran dozlatova. Fazole smícháme v hrnci s nasekanými cibulemi, prolisovaným česnekem, bobkovými listy, hřebíčkem a protlakem, masem, vodou a vše podusíme asi 1 a 1/2 hodiny.

  • 2

    Na zbytku oleje opečeme kachní prsa a klobásy, ty poté nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme 30 sekund ve vařící vodě, zchladíme je, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Fazolovou směs promícháme s klobásami, kousky kachního masa, rajčaty, solí a pepřem. Posypeme strouhankou a pečeme je 3/4 - 1 hodinu dozlatova.

Komentáře k receptu