Hrášek po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule perlová
  • 500 g Hrášek
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 6 g Petržel - nať
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 12 g Cukr krupice
  • 40 g Salát hlávkový
  • 6 g Kerblík
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 398.5 mg
  • Vláknina 13962.8 mg
  • Vitamín A 13962.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulky oloupeme, salát pokrájíme na proužky a společně s hráškem vysypeme do hrnce.

  • 2

    Přidáme koření, máslo, cukr a sůl,opepříme a přilijeme 150ml studené vody.

  • 3

    Za občasného míchání přivedeme k varu a necháme 30 minut dusit.

  • 4

    Před podávání vyjmeme koření a dochutíme dle potřeby. Servírujeme posypané nasekaným kerblíkem.

Komentáře k receptu