Červené fazole s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 300 g Fazole červené
  • 4 g Hřebíček
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 300 g Vepřová uzená plec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 978 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 737 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 1191.8 mg
  • Vláknina 30463.8 mg
  • Vitamín A 30463.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, prošpikujeme hřebíčkem.

  • 2

    Přes noc namočené fazole slijeme, přendáme do velkého hrnce, přidáme cibuli, tymián a pepř. Zalijeme studenou vodou a uvedeme k varu.

  • 3

    Fazole vaříme 90 minut.

  • 4

    Po uvaření vyjmeme tymián a hřebíček. Vodu slijeme a odstavíme stranou.

  • 5

    Rozehřejeme si máslo, přidáme rýži a dobře promícháme. Zalijeme vodou z fazolí a přiklopené necháme vařit.

  • 6

    K takřka uvařené rýži přisypeme fazole s cibulí a pokrájené maso. Osolíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu