Jehněčí ledvinky se smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 383.3 mg
- Draslík 516.1 mg
- Vláknina 1659.8 mg
- Vitamín A 1659.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žampiony očistíme, rozčtvrtíme a podusíme s citrónovou šťávou, vodou, 20 g másla. Osolíme a opepříme. 
- 
                                2Ledvinky omyjeme, odblaníme a osmahneme na rozpáleném másle, posypeme sekanou petrželí a utřeným česnekem. 
- 
                                3Obsah pánve podlijeme koňakem a zapálíme. 
- 
                                4Maso přendáme na servírovací talíř, do pánve nasypeme žampiony, zalijeme je smetanou a osolíme a opepříme dle chuti, necháme prohřát a ihned servírujeme s masem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        