Smažené jehněčí ledvinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 11 g Sádlo škvařené
  • 20 g Pažitka
  • 750 g Ledvinky jehněčí
  • 40 ml Ocet kvasný lihový
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 821 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 757.2 mg
  • Draslík 583 mg
  • Vláknina 710.5 mg
  • Vitamín A 710.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme, omyjeme a namočíme do druhého dne do vody s octem.

  • 2

    Druhý den maso vypereme v několika vodách, osušíme ubrouskem.

  • 3

    Z vaječných bílků vyšleháme sníh, přisolíme, přišleháme žloutky a hladkou mouku.

  • 4

    V připraveném těstíčku obalujeme osolené a opepřené

  • 5

    (na čtvrtky nakrájené) ledvinky, které na sádle osmažíme a podáváme napíchnuté na jehle posypané pažitkou.

Komentáře k receptu